domingo, 12 de diciembre de 2010

Certamen de Torrevieja 2010

La banda de l'Unió Protectora Musical de Vallada va guanyar ahir el IV Certamen Internacional de Bandes de Música de Torrevieja. La banda de la nostra comarca s'emportà el primer premi a les seues vitrines juntament amb 2500 €.

Les altres bandes participants foren l'Unió Musical de Xeraco (2n Premi) i la Societat Unió Artistica Musical d'Ontinyent (3r Premi). Les tres bandes participants van interpretar com a obra obligada “Castelo do Inferno” de Ferrer Ferrán, obra guanyadora del VII Concurs de Composició Simfònica per a Banda de Música “Ciudad de Torrevieja” l'any 2009. La banda de Vallada i la SUAM d'Ontinyent coincidiren en l'elecció de l'obra lliure i ambdues interpretaren “Music of the Spheres” de Philip Sparke, mentre que la banda de Xeraco interpretà “Yiddish Dances” de Adam Gora.

L'Unió Musical Torrevejense, organitzadora del certamen, va actuar fora de concurs mentre deliberava el jurat. Aquest va estar format per Francisco Grau Vegara, General de Brigada de Músiques Militars, Compositor i Acadèmic de Belles Arts, com a President, els vocals eren Lino Blanchod, Director del Certamen Vall de Aosta (Italia), Fernando Bonete Piqueras, Compositor i Director de la Banda Simfònica Municipal d'Albacete, Francisco Javier Gutiérrez Juan, Director de la Banda Simfònica Municipal de Sevilla, i Ferrer Ferrán, Director i Compositor.El secretari fou (sense veu ni vot) , el president de l'Unió Musical Torrevejense José Miguel Toro Carrasco.

La nostra comarca continua al capdavant de la música valenciana culminant així un any replet d'èxits. Èxits gracies al treball, l'esforç i la dedicició dels musics de la nostra comarca. D'aquest any cal destacar, a més del triomf de Vallada, els de la "Canalense" als certamens provincial i de la CV. Es curiós que aquest 2010 l'obra exitosa per a la nostra comarca ha sigut "Music of the Spheres" elegida per les dues bandes per a aconseguir els primer premis dels certamens que han disputat.

A més de que son de la nostra comarca, ens hem d'alegrar especialment per els nostres companys valladins per tot el que ens uneix. Les nostres bandes han realitzat diversos intercanvis i no podem oblidar la seua col·laboració en l'últim viatge que ferem a Galícia on ens ajudaren un gran nombre de musics d'aquesta agrupació.

Aquest any han sigut molts els èxits de les bandes de la nostra comarca cosa que fa que ens puguen entrar ganes de sentir les inoblidables sensacions i la satisfacció de participar a un certamen, sense tindre en compte el resultat.Una experiència que ens millora com a musics i ens uneix com a banda.

1 comentario: